Kerstmarkten 2017 Duitsland

Tot ver buiten de grenzen van de regio is de kerstmarkt van Aken gekend en geliefd omwille van zijn buitengewoon feestelijke, welhaast familiaire sfeer. Rondom de Dom en het raadhuis op de feestelijke Marktplatz kun je alles kopen wat uw hartje begeert. Vooral de 'Akense Printen', een soort kruidkoekjes, moet je echt eens proberen!

Na een bezoek aan de kerstmarkt ben je slechts een paar stappen verwijderd van de levendige winkelstraten. Beleef een dagje kerstshoppen in Aken waar de winkels, de straten en pleinen volledig omgetoverd zijn in de magische kerstsfeer.

 De kerstmarkt in Aken staat bekend om haar familiaire karakter. In de periode voor kerst veranderen de pleinen en knusse straatjes in de omgeving van het stadhuis en de monumentale Dom in een sfeervol paradijs. Schitterende lichtjes zorgen voor een plezierig gevoel tijdens de donkere dagen voor kerst.

Rondom de Dom en het raadhuis op het levendige Marktplatz en het Katschhof vindt de uitgebreide kerstmarkt plaats. De vrolijke houten kerstkraampjes bieden je twinkelende en kleurrijke koopwaar; je kijkt je ogen uit! Op meerdere plaatsen zie je mooi opgetuigde kerstbomen en klinken er bekende kerstliederen. In een wit besneeuwd winters decor beleef je dit alles nog intenser. Ook is het verleidelijk om op de kerstmarkt in Aken originele kerstcadeaus voor onder de kerstboom te kopen. De handgemaakte voorwerpen van hout bijvoorbeeld zijn een aanrader en staan garant voor een origineel cadeau.

Op de kerstmarkt in Aken kun je jezelf verwennen met de meest lekkere winterse snacks. Probeer het vers gemaakte kerstgebak of de bekende Akense Printen, een soort kruidkoekpop met amandelen, noten, suiker- of chocoladeglazuur. Tevens is het drinken van een Glühwein en het eten van een aardappelpannenkoek een heuse kerstmarkt traditie. Zo neemt het aanbod van zowel culinaire kostelijkheden als ambachtelijke kostbaarheden in de bonte kramen ieder jaar toe op de kerstmarkt in Aken.

De kerstmarkt in Aken is dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur. 
van 18 november tm 23 december 2017.

Uitzondering:

Zondag 20 november van 18 tot 21 uur,
Zaterdag 19 december van 11 tot 22 uur (late night shopping Aachen)
Vrijdag 23 december van 11 tot 20 uur