Orlando Festival 16-08-2017

Concoursdeelnemer – Masterclass Ensemble Orlando Festival 2017

Behn Kwartet
Kate Oswin viool
Alicia Berendse viool
Lydia Abell altviool
Ghislaine McMullin violoncello

Het Behn Kwartet wordt gevormd door leden afkomstig uit Engeland, Nederland, Nieuw Zeeland en Wales. Ze ontvingen de Amadeus Prize 2016 en volgen momenteel het CAVATINA Chamber Music Fellowship bij de Royal Academy of Music in Londen. Het strijkkwartet is vernoemd naar Aphra Behn, een zeventiende-eeuwse toneelschrijver, politieke activist en filantroop voor de kunsten.

Sinds het kwartet werd opgericht in 2015, heeft het Behn Kwartet recitals gegeven bij het West Cork Chamber Music Festival, Norfolk & Norwich Festival, Guiting Music Festival, Leeds International Chamber Music Festival en bij Southbank Centre, Freemasons Hall en Colston Hall Bristol. Ze waren vereerd de wereldpremière op te voeren van Sir Peter Maxwell Davies’ laatste werk tijdens zijn Memorial Concert in St John’s Smith Square.

Het Behn Kwartet heeft kamermuziek werken opgenomen van Stravinsky, Maxwell Davies en Birtwistle bij Linn Records in samenwerking met Oliver Knussen. Hun optredens zijn uitgezonden in Nederland, bij NHK TV Japan en live op BBC Radio 3. Het kwartet heeft concerten gegeven in samenwerking met ABRSM, de Concordia Foundation en is momenteel residentie kwartet bij Pro Corda. Behn Kwartet heeft samengewerkt met het Doric Kwartet bij een uitvoering van het Sjostakovitsj Octet. Ook heeft het kwartet deelgenomen aan de officiële feestelijkheden rondom het 40-jarig bestaan van Bohemian Rhapsody van Queen, waarbij het een speciaal aangestelde “reimagination” van dit iconische nummer dat wereldwijd in het nieuws kwam en door Rolling Stone Magazine werd omschreven als “a sweeping performance as grand as the original”.

Mentoren van het Behn Kwartet zijn Martin Outram en Levon Chilingirian en de leden studeren momenteel ook bij Christoph Richter tijdens de ChamberStudio masterclass bij Kings Place. Verder hebben ze masterclasses gevolgd bij Lawrence Power, Hartmut Rohde en bij de Fine Arts, Kelemen, Chiaroscuro en Vanbrugh kwartetten. De komende tijd heeft het kwartet nog genoeg op het programma staan, waaronder  een wereldpremière bij het Swaledale Festival, het West Cork Chamber Music Festival 2017 en mag het kwartet het seizoen openen voor Aylesbury Lunchtime Recital Series 2017/18. Ook kijkt het Behn Kwartet uit naar een residentie bij het Zhejiang Conservatory in China tijdens oktober 2017.

Voor Tickets klik HIER

Terug naar nieuws