Thermae 2000

Op de top van de Cauberg ligt Thermae 2OOO verscholen in het groen. Thermae 2OOO werd door twee fysiotherapeuten in 1989 opgericht als kuuroord. Het bijzondere thermale water is goed voor spieren en gewrichten en heeft bovendien een extra ontspannende werking.

www.thermae.nl

Restaurant De Leuf

Gedreven Gastronomie in steeds veranderde vorm. Culinair verrassend, Dynamisch en Gedurfd. Maar altijd met de tinteling van warme Gastvrijheid. Alleen de beste ingrediënten komen in De Leuf op tafel voor een spannend samenspel van smaak en stijl, dat is De Leuf

www.deleuf.nl

International Golf Maastricht

In 1991 verenigden zich enkele tientallen golfenthousiaste Maastrichtenaren in de GolfClub Maastricht. Inmiddels speelt GolfClub Maastricht op het golfcomplex van International Golf Maastricht. 

www.internationalgolfmaastricht.com

De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

‘Wittem’ is een unieke golfbaan met prachtige vergezichten over het heuvelland. Het is de eerste golfbaan in Zuid Limburg met een GEO-certificaat. De rijke en gevarieerde flora en fauna van het Schweiberger- en Kruisbos maken ‘Wittem’ tot een echte countryclub. De golvende holes 10 t/m 15 en de soms smalle fairways in het bos staan garant voor uitdaging en speelplezier voor golfers van alle leeftijden en handicaps. 

www.zlgolf.nl

Carolus Thermen Bad Aachen

Het hart van de Thermaalwereld is de indrukwekkende badhal. Acht bassins – binnen en buiten – allemaal gevuld met mineraal-thermaal water van Bad Aachen, talrijke waterattracties zoals massage jets, waterval, whirlpool of stromingskanaal nodigen uit tot integraal ontspannen en je prettig voelen. Adem frisse lucht en tank zon bij, geniet van onze heerlijke zonneterrassen en ligweiden.

www.carolus-thermen.de

Fromberg

De helling waarop de wijngaarden van wijngoed de Fromberg liggen vind u in oostelijk zuid-Limburg. Paul Wiertz een traditionele akkerbouwer kwam op leeftijd, en het was tegen zijn pensionering aan, dat hij het wat rustiger aan wilde doen, dacht hij. Dus plantte hij in 1991 op deze helling de eerste wijnstokken samen met zijn zoon, dochter en schoonzoon. Hij liet zich daarin adviseren door de Wijnacademie in het Duitse Geisenheim. De eerste jaren van het bestaan van de wijngaard plantte hij de druivenrassen Muller Thurgau, Auxerrois. Inmiddels zijn daar Bacchus, Reichensteiner, Riesling, Pinot Noir, Dornfelder en Monarch bijgekomen. 

www.fromberg.nl

Restaurant 't Klauwes

In 't Klauwes bent u te gast bij Les frères Leo & Frans Savelkoul. De Limburgse broers onthalen u in een sfeervolle ambiance op heerlijke seizoensdelicatessen.

www.klauwes.nl


Restaurant Taverne Lambieck

In het pittoreske Eys, gelegen tussen Wittem en Simpelveld, ligt tegenover de kerk Taverne Lambieck. Het huiskamer-restaurant ademt de sfeer uit van rust, gastvrijheid en romantiek. 

www.tavernelambieck.nl