Nergens in Nederland vind je op zo’n korte afstand drie landen. Op één dag kun je er verschillende culturen, landschappen en eetgewoonten ontmoeten.

Valkenburg aan de Geul
In het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg, verscholen tussen de mosgroene heuvels ligt een bijzondere plaats: Valkenburg aan de Geul. In het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie. Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als het Toscane aan de Geul is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister voor binnenlandse en buitenlandse gasten.
www.valkenburg.nl

Maastricht
Maastricht, één van de oudste steden van Nederland. Een stad die de tand des tijds uitstekend heeft doorstaan en waar je de specifieke, levendige cultuur proeft die door de eeuwen heen gevormd is door Germaanse en Romaanse invloeden. Het centrum van Maastricht is uiterst compact en overzichtelijk. Grote delen zijn voetgangersgebied en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. De St. Servaasbrug verbindt het oude centrum met het trendy stadsdeel Wyck.
www.maastrichtportal.nl

Aken
Aken is liefde op het eerste gezicht. Wie de stad nadert, ziet geen imposante skyline opdoemen, maar voelt zich van harte verwelkomd door het vele groen. Aken ligt in een ruim keteldal, omringd door uitgestrekte velden, bossen en heuvels. Voor haar poorten, vlakbij het drielandenpunt Duitsland, Nederland, België, liggen de natuurparken de Hoge Venen en de Eifel. En Aken bruist: de warmwaterbronnen worden al tweeduizend jaar gekoesterd.
www.aachen.de

Luik
Als grootste toeristische stad van Wallonië bezit Luik talloze te ontdekken rijkdommen. De Maas die de stad van zuid naar noord doorkruist, de steile, beboste heuvels die haar omringen en haar opvallende reliëf die veel originele perspectieven opleveren, en haar typische wijken verlenen de stad Luik bijzonder veel charme.
www.liege.be